Видове работа през интернет

В съвременния свят с масовото навлизане на интернет и модерните технологии, започна да нараства и броя на  хората, работещи от вкъщи онлайн.  Представяли ли сте си как сутрин не се будите от звука на противната аларма, не гоните градския транспорт и не висите в задръстванията? Как не ви се налага все да бързате и ядате полуфабрикати на обяд, а думата шеф   не означава нищо за вас.

Вместо всичко това, не е ли по-добре да спите до по-късно и да се будите с усмивка, да закусвате на спокойствие, преглеждайки пресата, да изберете любимото си кътче от дома и с лаптоп в ръка и чаша ароматно кафе да започне вашият работен ден. Работата от вкъщи ви дава възможнсот да  разполагате с времето си и да почивате когато си пожелаете.

Ето и няколко идеи за стартиране на онлайн работа или собствен онлайн бизнес, с които да печелите пари от мрежата:

 

Партньорски /афилиейт/ програми

Ако нямате собствени стоки и услуги, които да продавате, можете да получавате комисионна при продажба на чужди стоки и услуги, просто насочете трафик към големите сайтове чрез онлайн реклами или чрез ваш сайт.

 

Писане на статии

Ако писането ви се отдава и сте добри в това, можете да продавате своите статии на редица сайтове, блогове, вестници и списания.

 

 Електронни книги

Електронните книги на всяка една тема са много търсена стока. Можете както сами да си ги пишете, така и  да поръчате да бъдат написани и да ги продавате на сайта си.

 

Онлайн обучения

Ако сте специалист в дадена област, можете да организирате онлайн  курсове и обучения, да провеждате уебинари, да бъдете полезни на хората и по този начин да печелите.

 

Писане на курсови работи

Писането на курсови работи е търсено много отдавна и ще продължава да се търси. Ако умеете да събирате информация от различни източници ( книги и интернет) и умеете да пишете на теми за различни специалности, то използвайте това умение. Направете онлайн реклама и си намерете купувачи.

 

Виртуален асистент

Тази онлайн работа преставлява  извършване на административни, секретарски технически услуги от разстояние – по интернет или по телефон.

 

Препродажба на стоки

За целта е необходимо да си създадете свой собствен онлайн магазин, да закупите дадено количество стока и след това да препродавате с печалба за вас.

 

 Влогър

Да си влогър в момента е много популярно. На първо място показвате себе и трябва да бъдете забавни и практични. Образователните видеа са много търсени, просто изберете област, в която сте най-добри – как бързо и лесно се готви, как да си направиш гел лак в домашни условия, как да си поправиш електрическите уреди, видеа, свързани с фитнес упражнения и много други.

 

Продажба на място за реклама

Направете си уебсайт, оптимизирайте го и увеличетв трафика към него, след това намерете рекламодателите, които да плащат за рекламно пространство в него.

 

 Оператор въвеждане на данни

В повечето случаи при тази възможност за работа, работите онлайн за някоя компания или фирма, която ви наема да въвеждате данни в базата данни на дадена компютърна система.

 

Попълване на платени анкети

За целта е необходимо да се регистрирате в колкото се повече сайтове, които ги предлагат и редовно да изпълнявате дейността си за деня, за да не пропускате по-скъпо платените въпросници.

 

Мрежов маркетинг

Намерете компания, която според вас предлага най-добри условия за бизнес партньорство и продукти, които да ви харесват, заделете малко пари за включване и започнете да продавате асортимента и да присъединявате хора в екипа си.

 

 Продавайте свои ръчно изработени изделия

Това е подходящо за сръчни хора, притежаващи някаква артистична дарба – шиене на гоблени, ръчно изработени подаръци, поздравителни картички и всичко необходимо за рожден ден или друг повод, ръчно изработени бижута и т.н. Направвете си фейсбук страничка или сайт, намирайте клиенти и изпращайте творенията си.

 

Експерт „Социални медии”

Компаниите дават восок хонорар  за добро присъствие в социалното медийно пространство. Ако знаете как се води успешна кампания в социалните медии,  можете да предлагате своите умения като социален медиен експерт.

 

Печелене от онлайн игри

Ако сте геймъри, практикувайте любомото си хоби  и печелете пари. Намерете сайтовете с онлайн игри, които предлагат  този възможност.

 

Лайф Коуч

Лайф коуч, буквално преведено означава „треньор за живота“.  Ако умеете да мотивирате хората,  да ги вдъхновявате да намерят баланса и радостта в живота, то тази онлайн възможност е подходяща за вас.

 

Кликане на реклами

Google AdSense  е рекламен сървър на Google, в който се правят регистрации на уеб сайтове, към които после се добавят реклами. И тук можете да печелите на базата на кликове върху рекламите. Заплащането зависи от това какво плаща рекламодателя.

 

Дропшипинг

Дропшипинга представлява продажби на стоки, които нямате в наличност. В този случай вие се явявате посредник между клиента и производителя/търговеца на едро. При всяка направена продажба на дадена стока вие получавате комисионна.

 

Преводач

Ако знаете един или няколко езика, не е нужно да работите в офис. Спокойно може да си превеждате и от вкъщи и да предавате онлайн работата си.

 

Интернет маркетинг

Интернет маркетинга е много популярен в момента и добре заплатен. Ако умело правите блог публикации, Facebook постове и  бюлетини – това е вашата ниша.

 

Печелене на пари от лични преживявания

За тези, които обичат да пътуват – има сайтове, в които можете да разкажете за местата, които сте посетили и да споделите снимки. За тази информация, която сте предоставили на вас ви се заплаща.

 

Фрийлансър

Фрийлансъри са хората, които работят на свободна практика и им се заплаща за свършена работа. Фрийлансърите са хора, които предлагат услугите си, а техни работодатели са хората, които търсят такива услуги за даден свой проект. Връзката между фрийлансърите и търсещите услуги става чрез сайтове, където работодателите публикуват проекти, а предоставящите услуги заявяват участие в тези проекти.  Ето и най-подходящите позиции за фрийлансъри, работещи онлайн:

SEO специалист

SEO експертите са едни от най-търсените кадри в IT сферата. Наемат ги често, защото кой не иска сайтът му да се класира в топ резултаттите на Google.  Затова и ролята на SEO специалистите е толкова важна.

Програмист

Вече доста компании или малки фирми си сътрудничат с програмисти на свободна практика и заплащат при свършена работа.

Уеб дизайнер

Ако имате необходимите знания и умения в изработването на уеб страници, никога няма да останете без работа, защото вече почти няма бизнес, който да не присъства и в интернет пространството.

Графичен дизайнер

Ако притежавате богато въображение и свободно артистично мислене, заложете тези артистични умения и създайте най-запомнящите се рекламни материали.

 

Надявам се този списък с предложения да ви е от полза и по-лесно да се ориентирате в изобилието от възможности. Споделете статията с вашите приятели,  за да им помогнете  да открият своята възможност за онлайн бизнес.